Ruta dels Molins

Ruta dels Molins

Descobrint el territori descobrim el nostre passat

Us animem a descobrir una mica més del passat de Seva a través de la ruta circular dels Molins de 5,2 km, amb un desnivell de 142 m i apte per a tots els públics.

La ruta començarà a la plaça de la Creu i marxarem cap al nord. Un cop abandonades les últimes cases del nucli urbà baixarem lleugerament fins que passem pel costat del mateix Cementiri de Seva. Poc després passarem pel costat de la Masia Can Roca i començarem la baixada que ens portarà al Molí Xic.

Després d’una agradable visita el Molí Xic, on podrem gaudir de la totalitat de la seva estructura, creurem el riu Gurri i allà descobrirem les restes del Molí de Sors i el Pont del Molí del Sors (també anomenat Pont d’en Gatus).

I com que encara no estem cansats, a continuació travessarem el torrent de Gassala i amb una mica d’esforç afrontarem una lleugera pujada fins trobar el corriol que ens desvia del camí principal. Tornarem a creuar el riu Gurri per sobre de les pedres i ens endinsarem cap al bosc frondós, allà descobrirem un petit itinerari botànic.

Finalment podrem acabar aquesta meravellosa ruta tornant al nucli de Seva passant per davant de la Font del Sors per tornar arribar al nostre punt de partida.

 

 

Darrera actualització: 15.02.2021 | 18:19