El Montanyà

La urbanització d'El Montanyà és la més gran del municipi de Seva en extensió i la segona en nombre d’empadronats, 215 persones, tot i que hi ha molta gent que hi té segons residències. El nom de Montanyà és exclusiu d’una antiga masia documentada des del 1041, vil·la Montannan. La urbanització s’estén majoritàriament per les terres que eren domini del mas.

El Montanyà s’hi arriba per la banda de Seva, al cap d’uns cinc quilòmetres,  per la carretera BV-5301 i travessant la urbanització de Serrabardina. Per la banda sud, s’agafa la sortida d'El Pinós de la C-17 i s’enfila l’avinguda Joan Miró fins el carrer Collformic d'El Montanyà que arriba fins el centre de la urbanització en menys de quatre quilòmetres.

El Montanyà compta amb un local social i instal·lacions hoteleres i esportives de primer ordre. El 1991 s’hi va inaugurar el Club Hípic en motiu dels Jocs Olímpics de Barcelona 1992. Fou la seu olímpica d’hípica, on s’hi van celebrar les competicions de doma clàssica i de pentatló.

La vegetació
La vegetació del municipi és la característica del peu del Montseny i per tant canvia amb l’altitud. Els arbres més destacats són: L’alzina, el pi i el roure i les espècies menys abundants són els arbres de ribera, matolls d’estepa i arboç.

El clima
Pel que fa al clima és mediterrani de muntanya mitjana amb influencia marítima i les temperatures oscil·len entre els 10ºC i 30ºC durant la majoria de l'any, tot i que poden baixar fins a -10ºC a l'hivern i màximes puntuals de 40ºC a l’estiu.

Geoportal
En el portal municipal d’informació geogràfica, Geoportal, hi ha centralitzada tota la informació i recursos relacionats amb la informació del territori. Posa a disposició pública visors de mapes, metadades i serveis geogràfics normalitzats. 

El Montanyà en xifres

  • 215 habitants
  • 700 metres d'alçada
  • 1.388'2 km2 d'extensió
  • 0'15 hab/km2
Darrera actualització: 18.02.2021 | 16:58
Darrera actualització: 18.02.2021 | 16:58