Perafita

La urbanització de Perafita és la segona més petita del municipi en extensió però la que menys veïns empadronats té, hi consten 43 persones, tot i que hi ha molta gent que hi té segons residències. El nom de la urbanització prové del menhir de Pedrafita (pedra fixada) o de Santa Madrona que es troba davant d’aquesta petita capella. El menhir data d’uns 2.200 a uns 1.800 anys abans de Crist.

Perafita limita al nord amb la urbanització d'El Montanyà, al sud amb la d'El Pinós i a l’oest amb la de Can Garriga. S’hi arriba principalment per l’avinguda Joan Miró que porta al Pinós i arriba a la carretera C-17 o bé per la banda nord a través del carrer de Collformic que creua El Montanyà on seguint la carretera travessem la urbanització de Serrabardina i arribarem a la carretera BV-5301 que porta al poble de Seva o d'El Brull.

La vegetació
La vegetació del municipi és la característica del peu del Montseny i per tant canvia amb l’altitud. Els arbres més destacats són: L’alzina, el pi i el roure i les espècies menys abundants són els arbres de ribera, matolls d’estepa i arboç.

El clima
Pel que fa al clima és mediterrani de muntanya mitjana amb influencia marítima i les temperatures oscil·len entre els 10ºC i 30ºC durant la majoria de l'any, tot i que poden baixar fins a -10ºC a l'hivern i màximes puntuals de 40ºC a l’estiu.

Geoportal
En el portal municipal d’informació geogràfica, Geoportal, hi ha centralitzada tota la informació i recursos relacionats amb la informació del territori. Posa a disposició pública visors de mapes, metadades i serveis geogràfics normalitzats. 

Perafita en xifres

  • 43 habitants
  • 630 metres d'alçada
  • 163'31 km2 d'extensió
  • 0'03 hab/km2
Darrera actualització: 18.02.2021 | 17:04
Darrera actualització: 18.02.2021 | 17:04